Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.

Onderscheidend vermogen

Wij merken het de afgelopen maand enorm… De vraag naar personeel wordt groter en groter. Iedere optiekzaak, particulier en keten, maakt zich klaar voor de ‘big bang’ , de heropening van de winkelstraten… Wat is nu het onderscheidend vermogen van uw zaak bij de werving van personeel?

Groei in aantocht

Op moment van dit schrijven worden wij bijna dagelijks gebeld door bedrijven die een vacature willen plaatsen op onze sites. Als we daar een beetje in doorvragen merken we dat deze ondernemers zich klaar maken voor de aanstaande groei die zij verwachten. Logisch ook! Want zodra de winkelstraten weer worden heropend, moet het team wel op volledige sterkte zijn om aan de vraag van alle klanten te kunnen voldoen.  

Waar kiest een opticien/cl-specialist voor?

In ons vorige artikel schreven wij al over de keuze die een opticien of ctl-specialist maakt voor een nieuwe baan. Het is belangrijk om hier goed op in te spelen en ervoor te zorgen dat de keuze van de werkzoekende opticien wordt beantwoord. De keuze top 4 bestaat uit:

  1. Werksfeer
  2. Persoonlijke ontwikkeling
  3. Arbeidsvoorwaarden
  4. Reistijd

Advertentie op maat

Maar hoe laat u nu precies zien dat jullie bedrijf de juiste is voor Michael, Fatima of Laura? Voor velen ligt hier de uitdaging nu juist… Het vinden van de juiste opticien of ctl-specialist doet u door jullie propositie op de juiste manier te vertalen in een aantrekkelijke vacaturetekst, leuke/spontane video of een combinatie van beiden! Laat duidelijk zien wie jullie zijn, wat het onderscheidend vermogen van jullie bedrijf is, waar jullie mee werken, in welk segment dat is en wees transparant. Als ik door alle advertenties scroll op onze websites zie ik bijvoorbeeld nooit wat de range van salaris is dat wordt geboden. Laat staan de eventuele andere arbeidsvoorwaarden. Veel bedrijven zijn er huiverig in om dit te tonen, terwijl het misschien net die trigger kan zijn voor een lezer om te gaan reageren.

Spiegelen

Is jullie advertentie compleet en wilt u deze plaatsen op de eigen website, social media en bij Optiekvacatures en Eyeline Magazine? Wij screenen graag het door u opgezette profiel en geven uitgebreide feedback. Laat u liever een profiel opstellen? Dat doen wij natuurlijk ook graag voor u! Met bijna 15 jaar ervaring in het opstellen recruitment teksten zorgen wij voor een goed vindbare en aantrekkelijke tekst.  

Ondersteuning of vragen?   

Heeft u vragen over dit onderwerp of in zijn algemeenheid over het aantrekken van personeel?

Dan kunt u contact opnemen met Tim de Vries van Optiekvacatures via 085-1305487 of info@optiekvacatures.nl .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.