Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.

Ondergeschoven ‘kindje’

Al jaren is er krapte op de arbeidsmarkt voor opticien, contactlensspecialisten en optometristen. Met elkaar doen we hard ons best om mensen aan te trekken. Maar kijken we wel breed genoeg? Is een leerling opticien niet de oplossing?

Herstellend vertrouwen

Nu de corona cijfers flink dalende zijn, de winkelstraten weer geopend en het vertrouwen bij de consument weer groeit is dat flink merkbaar in onze sector. De groei zit er goed in en voor velen is de verwachting dat de omzet in 2022 weer terug is op het niveau van 2021. Dat betekent dat u op volle sterkte moet zijn!

Eeuwige krapte

Op onze website staan meer vacatures dan ooit. Vakspecialisten worden overal gevraagd! Er staan op moment van dit schrijven 143 vacatures online. 93x opticien, 35x ctl-specialist, 9x optometrist,  4x leerling opticien en 2x verkoper. Wat valt mij nu op…? Dat iedereen op zoek is naar een kant en klaar pakket! Er zijn in verhouding enorm weinig vacatures voor leerling opticien, terwijl iedereen weet dat er krapte heerst en ook iedereen weet dat er te weinig studenten in de schoolbanken zitten ten opzichte van de behoefte in de branche… 

Leerling opticiens zijn de toekomst! 

Bij sommige bedrijven is het al goed ingedaald en zie je dat er doorlopend één of meer leerlingen werkzaam zijn. Het is investeren en zeker niet altijd makkelijk, maar als u vooruit kijkt en rekening houdt met eventueel verloop van medewerkers dan heeft u binnen 2 (versneld) tot 4 jaar (regulier) dé vakkracht waar iedereen continu een tekort van heeft.

Tegenargumenten zijn er natuurlijk altijd te vinden. Want wat nu als iemand weg gaat nadat ik hem/haar heb opgeleid? Wat als ik straks overbezetting heb? Straks gaan de personeelskosten weer flink omhoog! Etc. etc. etc.

De voordelen wegen mijn inziens toch een stuk zwaarder. Want een leerling…

  • groeit in korte tijd enorm in zijn/haar kennis
  • is breed inzetbaar in de zaak
  • mag binnen de kortste keren (onder begeleiding) zelfstandig meten
  • leert werken met de nieuwste technieken
  • trekt familie en vrienden richting de zaak
  • zijn vaak erg loyaal door de kans die zij krijgen
  • is financieel aantrekkelijk

Het slechtste scenario

Ja, in het aller slechtste scenario verliest u een vakkracht en een gewaardeerd collega. Al heeft u dan toch al 2 tot 4 jaar plezier gehad van iemand zijn/haar inzet. Hiernaast helpt u ook nog eens een collega ondernemer aan een goed opgeleide vakkracht. Zou iedere ondernemer deze route doorlopend gaan bewandelen, dan is na 4 jaar het tekort aan vakspecialisten opgelost!

Ondersteuning of vragen?   

Heeft u vragen over dit onderwerp of in zijn algemeenheid over het voeren van een sterke personeelsstrategie? Lees dan verder of neem contact op met Tim de Vries van Optiekvacatures via 085-1305487 of info@optiekvacatures.nl .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.