Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.

Een aantrekkelijke vacature

Er is veel zichtbare beweging binnen de arbeidsmarkt voor opticiens en contactlensspecialisten. Op dagelijkse basis zie je wel een advertentie voorbij schieten op Facebook of LinkedIn. De krapte op de markt blijft bestaan en zal voorlopig nog niet eindigen…

Maar hoe ‘vangt’ u nu die leuke, nieuwe collega? Een aantrekkelijke vacature is de eerste kennismaking van mogelijke kandidaten met uw bedrijf. Het is dus van groot belang dat u zich weet te onderscheiden tussen alle aanbieders van mooie banen. Want waarom zou de lezer van de vacature bij u moeten starten?

Begin bij het begin…

Wees kort en krachtig in hetgeen wat u zoekt. Bijvoorbeeld:

“Voor onze winkel in locatie X zijn wij op zoek naar een contactlensspecialist.”

De lezer van de vacature weet direct of de vacature past en of het verder lezen zin heeft.

Als de aandacht van de lezer is getrokken, is het goed om meer te vertellen over de functie-inhoud. Wat is de bedoeling dat de persoon in deze functie van dag tot dag gaat doen? Probeer hier specifiek in te zijn zonder te verzanden in details die er niet direct toe doen. Om er zeker van te zijn of u volledig bent is het goed om de verschillende winkelprocessen na te lopen om te zien of er iets is wat u wellicht bent vergeten.

Wat maakt uw bedrijf uniek?

Naar klanten toe heeft u ongetwijfeld een duidelijke propositie wie uw bedrijf is en waar het voor staat. Echter is uw propositie naar een mogelijke medewerker wel duidelijk? Is het een aantrekkelijke vacature?

Probeer in uw bedrijfsomschrijving aan te geven wie het bedrijf is en waar het voor staat. De missie/visie in het kort en zo nodig in Jip en Janneke taal. Probeer hiernaast algemeenheden te vermijden. Het gemiddelde particuliere optiekbedrijf kan namelijk vertellen dat ze kwaliteit hoog in het vaandel hebben en klantgericht werken. Maar dat maakt niet waarom een kandidaat voor u kiest. Een kandidaat kiest bijvoorbeeld wél voor het team van collega’s dat op zijn tijd met elkaar een borreltje doet na werktijd of een tafeltennistoernooi met elkaar houdt in de pauzes. Maak uw bedrijf  aantrekkelijk!

Wat heeft u verder te bieden?

Hoe concreter u bent in hetgeen u te bieden heeft; hoe groter de kans dat u een reactie krijgt. Arbeidsvoorwaarden zijn niet de grootste drijfveer, maar spelen absoluut mee! Veel bedrijven vinden het ‘eng’ om concreet te zijn in de arbeidsvoorwaarden. Toch is dit iets wat veel lezers zouden willen zien. Denk hiernaast aan opleidingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding, vakantiedagen, werkuren, (gezamenlijke) lunch, hoe vaak iemand in het weekend dient te werken. Probeer ook hierin weer na te denken over wat uw bedrijf uniek maakt ten opzichte van anderen.

Bent u compleet?

Laat uw vacature dan eerst lezen aan een collega en wijzig waar nodig waar hij of zij denkt dat dit nodig is. Als het eindresultaat daar is, dan wordt het tijd uw vacature op de juiste plaatsen zichtbaar te maken. Denk hierbij aan de verschillende social media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Maar natuurlijk helpen wij u bij Optiekvacatures ook graag verder. U kunt hiervoor altijd even bellen of mailen met 085-1305487 of info@optiekvacatures.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.