Werken in de optiek

Vanwege het brede scala aan banen en doorgroeimogelijkheden is werken in de optiek heel populair! Of het nu gaat om een baan als optiekmedewerker of een baan als gediplomeerd opticien of optometrist. De mogelijkheden binnen de optiek zijn zeer divers.

Als je wilt werken in de optiek heb je diverse mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Een baan als opticien
Werken als contactlensspecialist
Allround verkoper of optiekmedewerker
Werken als specialistisch optometrist
Een baan als bedrijfsleider

De meest recente vacatures vind je in onderstaand overzicht:

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan het overzicht met alle vacatures:

Je werkterrein kan een grote internationale optiekketen zijn maar ook in een particuliere optiekzaak ontstaat er steeds meer vraag naar optiekmedewerkers. Doordat wij Nederlanders steeds ouder worden en hiermee het aantal bril- en lensdragers toeneemt, neemt ook het aanbod van vacatures om te werken in de optiek toe.

In Nederland zijn er in momenteel ruim 2.200 winkels actief in de optiekbranche. Dit aantal wordt vanwege de toenemende vraag naar oogzorg en de toenemende vergrijzing alleen maar groter. Hoe meer mensen er zijn des te meer vraag er is naar optiek gerelateerde artikelen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen neemt de vraag naar personeel toe.

Er zijn in Nederland diverse opleidingen die je kunt volgen om te werken binnen de optiek. Deze opleidingen zijn er op zowel MBO als HBO niveau, toegespitst op de eisen die gesteld worden aan jouw droombaan binnen de optiek.

Ben jij nieuwsgierig of werken in de optiek iets voor jou is en ben je benieuwd naar de diverse opleidingen die je kunt volgen voor jouw baan in de optiek? Kijk dan eens bij de informatie op de pagina die in het teken staat van de opleidingen op onze site. Op deze pagina vind je alle relevantie informatie met betrekking tot de opleidingen en het werken binnen de optiek.

Ben je al gediplomeerd en ben je opzoek naar een baan op te gaan werken in de optiek? Kijk dan tussen ons vacatureaanbod om te zien of jouw ideale baan hier bij staat!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.