Vacature Optometrist

Vacature optometrist vind je natuurlijk ook bij Optiek Vacatures.

Op onze site vind je verschillende vacatures voor optometristen in verschillende vakgebieden. Denk daarbij aan de volgende categorieën.

  • Vacature Optometrist in ziekenhuizen
  • Optometrie vacatures in de optiek
  • Optometrie vacatures in klinieken
  • Vacature Optometrist bij fabrikanten

Zoals je leest zijn er verschillende mogelijkheden om te werken. Regelmatig kiest een optometrist er ook voor om in twee vakgebieden te werken. Deeltijd bij een optiekzaak en deeltijd in het ziekenhuis bijvoorbeeld.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vacatures voor optometristen bij Optiekvacatures? Klik dan op de knop om door te gaan naar het vacature overzicht.

Werken in het ziekenhuis

Als optometrist in het ziekenhuis ondersteun je de oogartsen bij het houden van spreekuur. Je doet dan vooral anamneses, refractie- en visusbepaling. Hiernaast houd je ook zelfstandig spreekuur (onder supervisie van de oogarts) waarbij je postoperatieve-, glaucoom-, diabetis- en nieuwe patiënten helpt, begeleid en informeert.

Werken in de optiek

Ga je aan de slag als optometrist in de optiek? Dan hangen je werkzaamheden er sterk vanaf bij welke zaak je terecht komt. Bij de ene zaak ben je een opticien of contactlensspecialist met meer medische kennis en stuur je bijvoorbeeld klanten sneller door naar de huisarts of oogarts. Terwijl je bij de andere zaak echt alleen bezig bent met optometrische onderzoeken, low vision en myopie management. Bekijk dan ook goed waar jouw voorkeur ligt en wat de werkgever te bieden heeft.

optometrist vacatures optiek
vacature optometrist in klinieken

Werken in klinieken

Als optometrist in een kliniek hangen je werkzaamheden af van het soort kliniek je in werkt. Je hebt bijvoorbeeld ooglaserklinieken waar je vooral pre- en postoperatieve onderzoeken uitvoert. Hiernaast heb je meer algemene klinieken waar je net als in het ziekenhuis de oogartsen ondersteunt en een eigen spreekuur draait. Ook heb je gecombineerde klinieken waar je een beetje van alles meepakt. Natuurlijk ook weer afhankelijk van je ervaring en eventuele specialistische kennis.

Werken bij fabrikanten

Binnen de optiek en optometrie zijn ook weer enorm veel verschillen. Van montuur en lens fabrikanten tot leveranciers van apparatuur en complete inrichtingen. Vaak zie je dat fabrikanten inzetten op hoge kennis en product specialisten, trainers of algemeen ondersteunend personeel in dienst hebben. Mocht je terecht komen bij een fabrikant, dan ondersteun je vaak ondernemers en/of personeel van verschillende optiekzaken, klinieken of ziekenhuizen.

vacature optometrist bij fabrikanten

Solliciteren op vacature optometrist?

Ben je er helemaal klaar voor en wil je gaan solliciteren bij het bedrijf van jouw keuze? Lees dan de volgende sollicitatietips nog even goed door. Mocht je je CV kwijt zijn of gewoon een nieuwe willen maken? Dan kun je een voorbeeld CV bij ons downloaden. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.