Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.
salaris optometrist

Salaris optometrist

Ben je van plan om de opleiding optometrie te gaan volgen en ben je benieuwd  hoe hoog het salaris optometrist is? Of werk je al als Optometrist en ben je nieuwsgierig naar het salaris wat je kunt verdienen? Wij hebben dit voor je uitgezocht!

De opleiding optometrie is een HBO opleiding die je zowel in voltijd als in deeltijd kan volgen. Deze opleiding is een brede oogzorgopleiding waarbij het onderzoek naar de gezondheid van het oog centraal staat. Na het afronden van de opleiding optometrie kun je gaan werken in de optiekbranche, een oogzorgkliniek maar ook in het ziekenhuis. Het salaris optometrist is afhankelijk van waar je gaat werken.

Als je binnen de optiek aan de slag gaat, dan hangt jouw salaris sterk af van de regio en de werkgever. Binnen de optiekbranche is er sinds januari 2007 geen CAO meer, wat betekent dat de werkgever samen met haar werknemers de arbeidsvoorwaarden bepaalt. Het salaris is een van deze arbeidsvoorwaarden en zal dus in samenspraak en afhankelijk van een aantal criteria worden bepaald. Dit kan er als volgt uit zien.

Het overzicht is op basis van 40 uur per week en vanaf 21 jaar. Nogmaals; deze bedragen zijn indicatief en zijn geen rechten aan te ontlenen. Sommige werkgevers in de optiek beslissen namelijk de CAO voor ziekenhuizen te volgen voor optometristen en orthoptisten die bij ze in loondienst komen.

Opticien / Leerling OptometristOptometrist
Minimumloon: €2000,00Minimumloon: €2500,00
Maximumloon: €2500,00Maximumloon €3500,00

Als je besluit om binnen een oogzorgkliniek te werken of in het ziekenhuis, dan werk je volgens de CAO ziekenhuizen. In deze CAO staan vaste tabellen voor salaris en secundaire voorwaarden. Je kunt hier meer over lezen op https://cao-ziekenhuizen.nl/ Werkgevers in de zorg zijn verplicht deze CAO te volgen. Hier is dus nooit onduidelijkheid over.

Naast het werken als optometrist in loondienst kun je kiezen voor het werken als zzp-er. Het salaris optometrist is in dat geval afhankelijk van het uurtarief dat je rekent aan klanten, het aantal declarabele uren en de eventuele bijkomende kosten.

Was je niet op zoek naar het optometrie salaris, maar naar het salaris opticien? Klik dan hier voor het juiste artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.