Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.

Vooruit kijken met het werven van personeel

2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geweest. Persoonlijk ben ik  blij met de start van het nieuwe jaar en de voorzichtig positieve vooruitzichten die er zijn. Laten we met elkaar hopen dat de positiviteit doorzet en dat we vooruit mogen kijken naar mooi jaar!

Voorsorteren

Om als ondernemer op de juiste manier voor te sorteren op wat er komen gaat betekent het dat u vooruit moet gaan kijken naar de mogelijke groei die jouw onderneming zal gaan doormaken. 2020 is voor veel ondernemers een jaar van krimp geweest. Misschien heeft u zelf personeel (gedwongen) moeten laten gaan of heeft u uit voorzichtigheid de vacature(s) die er waren ingetrokken om af te wachten wat er zou gaan gebeuren in de markt. Welke situatie het ook was; als alles weer in de richting van normaal teruggaat, dan zult u een groei doormaken wat betekent dat u dit ook gaat merken op de vloer.

Kop in de wind en vooruit kijken

Als ondernemer bent u altijd onderhevig aan veranderingen en het bijbehorend risico. Hoe 2021 precies gaat verlopen weet niemand precies, maar dat het opnieuw een jaar van veranderingen wordt is zeker! Wanneer is het dan een geschikt moment om te gaan werven voor nieuw personeel? Doet u dat wanneer u merkt dat u te krap zit of gaat u voor de meute uit en begint u nu al met werven? Deze keuze is aan iedere ondernemer om voor zichzelf te beantwoorden en waar u zich prettig bij voelt. Bedenk dan wel u altijd rekening moet houden met de volgende punten:

  • Hoe lang duurt het wervingsproces voordat iemand een contract heeft getekend?
  • Een nieuwe kracht die uit een andere baan komt heeft altijd een opzegtermijn van minimaal 1 maand en soms 2 of 3 maanden
  • Het inwerken van een nieuwe collega heeft aandacht en tijd nodig van het bestaande team wat weer extra drukt op de bezetting en aandacht voor de klant
  • Voordat een nieuwe kracht helemaal op de hoogte is van alles in de winkel bent u zomaar 2 tot 3 maanden verder

Neem de tijd met mate

Met alle bovenstaande punten in het achterhoofd kunt u voor zichzelf nagaan hoe lang u nodig heeft om uw winkel op sterkte te krijgen. Neem hier goed de tijd voor en plan dit voor uzelf. Maar probeer ook niet te verzanden in details en ga ook snel genoeg over tot actie. Zet een vacature uit en zorg ervoor dat de propositie duidelijk is! Bent u hier niet handig in? Laat dan een tekst schrijven door iemand die hier kaas van heeft gegeten en dagelijks met dit bijltje hakt. Het verschil maakt u al snel met een mooie en duidelijke advertentie, zodat een potentieel ge├»nteresseerde weet waar hij of zij op reageert.  

Ondersteuning of vragen?   

Heeft u vragen over dit onderwerp of kunt u hulp gebruiken bij het schrijven van een tekst of uitzetten van een vacature? Dan kunt u contact opnemen met Tim de Vries van Optiekvacatures via 085-1305487 of info@optiekvacatures.nl .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.