Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.
adverteren

Adverteren of een wervingsbureau inschakelen?

Regelmatig spreek ik met vakgenoten over de uitdaging waar zij voor staan: het werven van een nieuw personeelslid. De ene ondernemer gaat dit makkelijker af dan de ander.

Vanwege de krapte in de markt zijn er tegenwoordig maar weinig ondernemers die geheel zelfstandig een nieuwe opticien, contactlensspecialist of optometrist weten te vinden. Als ze deze vinden, dan komt die persoon meestal uit een eigen netwerk of dat van één van de collega’s.

Lukt het niet om zelf die vakspecialist te vinden? Dan komt u al snel uit bij de opties om te adverteren of een recruitment bureau in te schakelen.

Welke keuze maakt u?

De één adverteert en de ander werft voor u. Dat lijkt een simpele keuze om te maken! Toch is het niet voor alle ondernemers even duidelijk wat het verschil is tussen de ene en de andere partij. En dat is logisch te verklaren, want de afgelopen jaren zijn er nogal wat partijen bijgekomen! Graag zet ik het voor u uiteen.

Adverteren

Als u ervoor kiest om uw vacature te adverteren via een niche website, zoals Optiekvacatures en Eyeline-Magazine, dan kiest u ervoor om de werving grotendeels zelf in handen te houden.

Bij het adverteren wordt uw vacature een podium gegeven binnen het netwerk van deze niche websites. Hiernaast wordt er automatisch ook extra geadverteerd op andere podia waar de doelgroep van vakspecialisten zich bevinden. Uw vacature staat dus goed in de spotlights! Zodra er zich iemand meldt op de vacature, dan ontvangt u rechtstreeks bericht van de sollicitant(en). Na het voeren van de gesprekken blijkt of er een geschikte kandidaat tussen zit. U maakt samen met de sollicitanten de afweging om wel of niet met elkaar te starten.

De kosten voor het adverteren van uw vacature zijn €249,00 per advertentie. Er volgen geen extra kosten zodra u een geschikte kandidaat heeft gevonden.   

Wervingsbureau

Als u ervoor kiest om een wervingsbureau in te schakelen, dan kiest u ervoor om de werving voor een deel uit handen te geven. Dit kan een hele bewuste keuze zijn, bijvoorbeeld omdat u er te weinig tijd voor heeft.

Bij een (exclusieve) samenwerking met een bureau adverteren zij uw vacature in het netwerk waar ze gebruik van maken. Hiernaast benaderen zij potentiële kandidaten via LinkedIn of andere kanalen. De betreffende sollicitanten gaan allereerst in gesprek met het wervingsbureau. Samen bepalen zij na een (telefonisch) interview of de kandidaat past bij uw bedrijf en vacature. Ook kan het zijn dat de persoon in kwestie niet aansluit en beter tot zijn recht komt bij een ander bedrijf.

Als u één of meerdere kandidaten voorgesteld krijgt via het bureau en na een kennismakingsgesprek blijkt dat er een geschikte kandidaat tussen zit, dan betaald u voor het resultaat. Dit kan een vooraf afgesproken bedrag zijn of een percentage van het bruto jaarloon van de starter in kwestie. Afhankelijk van het bureau en mede-afhankelijk van de ervaring en het niveau van de medewerker betaald u tussen de €1500 en €5000 per aangenomen kracht.

Spreid uw kansen!

Ongeacht welke keuze uw voorkeur heeft, kunt u er natuurlijk ook altijd voor kiezen om uw kansen te spreiden. Beide keuzes zijn namelijk geschikt om personeel te vinden en in beide gevallen zult u het gesprek moeten voeren met één of meerdere sollicitanten. Daarbij sluit de één – het ander niet uit! U kunt met beide partijen afspreken dat u de middelen naast elkaar inzet om vervolgens te zien wat het snelst tot resultaat komt.

Welke keuze u als ondernemer ook maakt: het gaat uiteindelijk om het resultaat en dat u zich hier prettig bij voelt! 

Voor eventuele vragen over de diensten van Optiekvacatures kunt u contact opnemen met Tim de Vries via 085-1305487 of info@optiekvacatures.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.