Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.
personeel werven corona

Personeel werven in Corona-tijden

Het zijn onzekere tijden door het Corona-virus dat over de wereld heen dwaalt… Gelukkig merken veel bedrijven in de optiek dat klanten de weg goed terug hebben gevonden naar de winkel en werkt de politiek op moment van dit schrijven ook nog prima mee. Een tweede lock-down blijft hopelijk uit voor iedereen. Bij Optiekvacatures merken wij dan ook dat er voorzichtig aan wat bedrijven zijn die de uitgestelde werving voor personeel weer aan het opstarten zijn. Deze bedrijven steken hun hoofd bewust boven het maaiveld uit. Maar waarom zou u personeel werven in corona tijden?

Gekalmeerde arbeidsmarkt

Waar voorheen duizend en één advertenties zichtbaar waren is dat momenteel bijna de helft minder. Dat komt doordat…

  • Veel bedrijven de kat uit de boom kijken en afwachten wat de corona-crisis verder brengt
  • Contracten van tijdelijke arbeidscontracten soms niet worden verlengd
  • Sommige bedrijven noodgedwongen personeel moeten laten gaan.

Juist nu werven!

Staat uw organisatie er goed voor? Kunt u zich het risico veroorloven? Dan is het juist nu een goed moment, ondanks corona om personeel te werven. In tijden van crisis maakt u nu eenmaal een grotere kans om de juiste collega aan te trekken voor uw organisatie. Wellicht kunt u zelfs meerdere gesprekken voeren met geschikte kandidaten en daarmee in een luxe positie komen die u al jaren niet meer heeft gekend.

Zekerheid

Wat in de huidige tijden voor sollicitanten van groot belang is, is zekerheid. Wellicht komt een kandidaat net uit een (noodgedwongen) ontslag of een vervelende situatie bij de laatste werkgever. Het is altijd goed om aan te geven hoe uw organisatie ervoor staat. Probeer dit eventueel in een advertentie aan te geven of anders duidelijk in het sollicitatiegesprek terug te laten komen. Het kan namelijk een hele geruststelling zijn voor de persoon aan de andere kant van de tafel.

Uitstraling

Hoe u omgaat met de werving van personeel in tijden van crisis straalt ook weer uit naar uw (potentiële) klanten. Iedere ervaring van een sollicitant wordt uitgebreid besproken met vrienden en familie. Hoe u overkomt bij dit publiek heeft u dan ook zelf in de hand! Een stevige en solide organisatie straalt dat uit en is net als voor een sollicitant, ook voor een klant des te aantrekkelijker.

Heeft u vragen over dit onderwerp of kunt u hulp gebruiken bij een onderdeel van de werving? Dan kunt u contact opnemen met Tim de Vries van Optiekvacatures via 085-1305487 of info@optiekvacatures.nl .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.