Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.
werken in de optiek

Werken in de optiek

De laatste tijd is er gelukkig meer aandacht om werken in de optiek meer onder de mens te brengen. Het initiatief werkenindeoptiek.nl en alle aandacht die uitgaat naar de open dagen op scholen zijn daar een mooi voorbeeld van. Als jongeren en zij-instromers meer bekend raken met het werken in de optiek kan dat absoluut een boost geven aan de interesse voor deze mooie branche.   

Echter, hoe mooi alle initiatieven ook zijn… Het aantrekken van jongeren en zij-instromers begint toch echt bij de ondernemers in de optiek. Hoe meer ruimte zij maken om leerlingen op te leiden, hoe sneller het tekort van personeel in de branche wordt getackeld. Stelt u zichzelf daarom eens de volgende vragen:

  • Heb ik last van de krapte in de branche?
  • Kan ik op enige termijn last krijgen van de krapte in de branche?
  • Wat doe ik om de krapte in mijn zaak (en dus de branche) te voorkomen?

Vanuit Optiek Vacatures zien wij al sinds de start van onze website dat er veel aandacht uitgaat naar het werven van vakspecialisten. Echter zien we ook dat er vrij weinig aandacht is voor de werving van leerlingen. Het is iets verschoven, vooral in het afgelopen jaar, maar dan wordt er toch nog vaak een leerling gezocht die al in zijn/haar tweede of derde jaar is…

Als nog meer ondernemers zich inspannen voor het opleiden van één of meer leerlingen per komende september en tussentijds aan de slag gaan met alle nodige partijen om de juiste persoon/personen te vinden dan weet u voor zichzelf dat de krapte u niet zo snel zal raken.

Ondersteuning of vragen?

Optiek Vacatures helpt u graag verder met de invulling van uw vacatures. Dat kan door mee te denken in dit proces. Maar ook door een advertentie op maat te schrijven of uw advertentie te plaatsen op onze website. U kunt contact opnemen met Tim de Vries via info@optiekvacatures.nl of 085 130 5487 .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.