Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.
weekend werken

Weekend werken in de optiek

Vanuit Optiekvacatures.nl hebben wij op social media een poll gedaan over in het weekend werken binnen de optiek. In dit artikel bespreken wij dit onderwerp in het algemeen, de uitslagen hiervan en de impact die dit kan hebben op de werving van personeel.

Onregelmatig werken

Werken in de optiek betekent voor het grootste deel vaste werktijden tijdens winkeluren. Je ziet dat tegenwoordig de meeste winkels open zijn van dinsdag t/m zaterdag. Zondag en maandag zijn de winkels vaak gesloten, met als uitzondering de eventuele koopzondagen.

Koopavond was pré corona ook een vaste prik voor veel winkels, maar sinds corona zie je steeds vaker dat winkels geen koopavond meer draaien. Daar heeft een duidelijke verschuiving plaatsgevonden.

In het weekend werken is binnen de optiek veelal een vast onderdeel. Dit komt vanuit de simpele redenering dat de meeste klanten dan vrij zijn en tijd hebben om langs te komen in de winkel. Daar waar de meeste omzet kan worden gemaakt moeten de meeste personeelsleden aanwezig zijn.

Ons onderzoek

Aan de poll die wij hebben gehouden op LinkedIn deden 84 mensen mee. Al deze mensen zijn actief werkzaam in de optiek branche. De vraag die wij stelden was:

Wat vind jij van werken in het weekend?

De antwoordmogelijkheden en het aantal stemmen per antwoord waren als volgt:

Leuk! Veel klanten en gezellig23 stemmen (27%)
Neutraal. Het hoort erbij…12 stemmen (14,5%)
Jammer. Als het anders kon…36 stemmen (43%)
Ik werk niet in het weekend13 stemmen (15,5%)
  • Opvallend is dat met 42% het hoogste aantal stemmen is uitgegaan naar liever niet in het weekend werken.
  • Op de tweede plaats met 27% van de stemmen vinden de stemmers het juist leuk om in het weekend te werken.
  • Met een mooie derde plaats en 15,5% van de stemmen vind je de mensen die niet werken in het weekend.
  • Last, but not least: met 14,5% van de stemmen vind je de groep neutrale stemmers.

Wat betekent dat voor de werving van personeel?

Als je kijkt naar de uitslag van de stemmers en de krapte op de arbeidsmarkt kun je een aantal vragen stellen als je één of meer openstaande vacatures hebt:

  • Is het echt noodzakelijk voor de openstaande functie om te werken in het weekend?
  • Is het mogelijk om de werkzaamheden zo in te richten dat werken in het weekend geen vast onderdeel is maar een roulerend onderdeel?
  • Zijn er in de ploeg van bestaande teamleden mensen die juist heel erg graag in het weekend willen werken en daarmee een ander kunnen ontzien?
  • Zijn ruimere openingstijden doordeweeks optioneel en kunnen hierdoor de openingstijden in het weekend worden beperkt?

Door minder traditioneel na te denken over dit onderwerp zou het wellicht mogelijk zijn om het weekend werken anders in te delen waardoor je een nieuwe/unieke manier van werken creëert. Je zou hierbij ook kunnen stellen dat als je een personeelsadvertentie uit hebt staan en hierin aangeeft dat werken in het weekend geen (vast) onderdeel is van de functie, je absoluut een aantrekkelijk punt hebt voor vakgenoten die op zoek zijn naar een andere baan.

Vragen over dit onderwerp?

Heeft u naar aanleiding van ons artikel vragen of een stukje ondersteuning nodig op het gebied van personeel en/of werving? Neem dan contact met ons op via info@optiekvacatures.nl of 085 130 5487 .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.