Nieuws

Bij Optiekvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen, welke tevens in Eyeline-Magazine worden gepubliceerd, bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de optiek.
meer werken personeelstekort

Meer werken om het personeelstekort op te lossen?

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt wordt in Nederland nogal eens gesteld dat er erg veel mensen parttime werken en dat meer uren werken misschien wel een deel van de oplossing is voor de krapte. Kreten als: ‘Parttime werken is geen recht’ of ‘Die verrekte parttimers’ komen ook nog weleens voorbij.

Ondanks dat hier een kern van waarheid in zit vroegen wij ons af: kunnen en/of willen mensen wel extra werken? Om antwoord te krijgen op deze vragen hebben wij drie verschillende polls gedaan op onze social media kanalen die hier (indirect) op ingaan:

Poll 1: Merken jullie in de praktijk iets van het personeelstekort?

Ja, we moeten harder werken76% van de stemmen
Nee, eigenlijk niet4% van de stemmen
Soms, in bepaalde periodes21% van de stemmen

Poll 2: Hoe is jouw balans tussen werk en privé?

Perfect!24% van de stemmen
Kan beter61% van de stemmen
Niet zo goed…15% van de stemmen

Poll 3: Hoeveel uren per week werk jij?

16 tot 24 uur9% van de stemmen
24 tot 28 uur10% van de stemmen
28 tot 32 uur23% van de stemmen
32 tot 40 uur57% van de stemmen

Samenhang in stemmen

Als je kijkt naar de uitslag van de stemmen op de verschillende vragen dan zie je duidelijk terug dat het personeelstekort een effect heeft op de stemmers. Een ruime meerderheid geeft aan dat ze harder moeten werken door het personeelstekort. Meer dan de helft van de stemmers geeft aan dat de balans tussen werk en privé beter kan. En als hekkensluiter werkt meer dan de helft van de stemmers al 32 tot 40 uur per week.

Is meer werken een oplossing voor het personeelstekort?

Afgaand op de verschillende polls en de samenhang in antwoorden zou je zeggen dat meer werken niet direct een oplossing is. Medewerkers werken al harder dan ze gewend zijn, de balans tussen werk en privé is niet ideaal en een groot deel werkt al 4 tot 5 dagen per week… Toch kun je niet direct stellen dat het voor jullie winkel geen oplossing is. Zoek je personeel of moeten de medewerkers harder werken dan normaal? Hebben jullie (af en toe) een tekort, dan kun je het gesprek met elkaar aangaan of de mogelijk tot extra werken er is.

Extra werken kan meer vrijheid geven op de drukke dagen. Of zorgt ervoor dat de agenda’s beter gespreid en verdeeld kunnen worden tussen de verschillende krachten. Het geeft meer tijd/aandacht voor de klanten en hierdoor ook voor de medewerkers.

Werk moet lonen

Meer werken betekent een serieuze investering door de betreffende medewerker. Vaak hoor je dat het voor de medewerker bijna niet loont om extra te werken. Bijvoorbeeld omdat de kinderen een extra dag naar de opvang moeten worden gebracht. Of doordat ze zoveel extra belasting moeten betalen voor die extra dag. Probeer met elkaar eens uit te rekenen hoe het wel zou kunnen lonen. Enerzijds in salaris, maar misschien ook wel door extra vakantiedagen die op een ander moment zijn op te nemen. Maar sla vooral de persoonlijke waardering niet over. De extra moeite die een medewerker neemt om zijn/haar vrije tijd in te zetten voor de winkel betekent echt iets en is best bijzonder te noemen…

Vragen en ondersteuning?

Heeft u naar aanleiding van ons artikel vragen of een stukje ondersteuning nodig op het gebied van personeel en/of werving? Neem dan vooral contact met ons op via info@optiekvacatures.nl of 085 130 5487.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.