Over Optiekvacatures.nl
Wij verbinden werknemers en werkgevers door heel Nederland

Vooruit kijken met het werven van personeel

2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geweest. Persoonlijk ben ik blij met de start van het nieuwe jaar en de voorzichtig positieve vooruitzichten die er zijn. Laten we met elkaar hopen dat de positiviteit doorzet en dat we een mooie jaar tegemoet gaan!

Voorsorteren

Om als ondernemer op de juiste manier voor te sorteren op wat er komen gaat betekent het dat je vooruit moet gaan kijken naar de mogelijke groei die jouw onderneming zal gaan doormaken. 2020 is voor veel ondernemers een jaar van krimp geweest. Misschien heb je zelf personeel (gedwongen) moeten laten gaan of heb je uit voorzichtigheid de vacature(s) die er waren ingetrokken om af te wachten wat er zou gaan gebeuren in de markt. Welke situatie het ook was; als alles weer in de richting van normaal teruggaat, dan zul je een groei doormaken wat betekent dat je dit ook gaat merken op de vloer.

Kop in de wind

Als ondernemer ben je altijd onderhevig aan veranderingen en het bijbehorend risico. Hoe 2021 precies gaat verlopen weet niemand precies, maar dat het opnieuw een jaar van veranderingen wordt is zeker! Wanneer is het dan een geschikt moment om te gaan werven voor nieuw personeel? Doe je dat wanneer je merkt dat je te krap zit of ga je voor de meute uit en begin je nu al met werven? Deze keuze is aan iedere ondernemer om voor zichzelf te beantwoorden en waar je je prettig bij voelt. Bedenk dan wel je altijd rekening moet houden met de volgende punten:

• Hoe lang duurt het wervingsproces voordat iemand een contract heeft getekend?
• Een nieuwe kracht die uit een andere baan komt heeft altijd een opzegtermijn van minimaal 1 maand en soms 2 of 3 maanden
• Het inwerken van een nieuwe collega heeft aandacht en tijd nodig van het bestaande team wat weer extra drukt op de bezetting en aandacht voor de klant
• Voordat een nieuwe kracht helemaal op de hoogte is van alles in de winkel ben je zomaar 2 tot 3 maanden verder

Neem de tijd met mate

Met alle bovenstaande punten in het achterhoofd kan je voor jezelf nagaan hoe lang je nodig hebt om jouw winkel op sterkte te krijgen. Neem hier goed de tijd voor en plan dit voor jezelf. Maar probeer ook niet te verzanden in details en ga ook snel genoeg over tot actie. Zet een vacature uit en zorg ervoor dat de propositie duidelijk is! Ben je hier niet handig in? Laat dan een tekst schrijven door iemand die hier kaas van heeft gegeten en dagelijks met dit bijltje hakt. Het verschil maak je al snel door een mooie en duidelijke advertentie, zodat een potentieel geïnteresseerde weet waar hij of zij op reageert.

Ondersteuning of vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp of kunt u hulp gebruiken bij het schrijven van een tekst of uitzetten van een vacature? Dan kunt u contact opnemen met Tim de Vries van Optiekvacatures via 085-1305487 of info@optiekvacatures.nl  . Optiekvacatures werkt exclusief samen met Eyeline Magazine.

Vacatures in de spotlight!

Oogwereld
inZutphen Bekijk vacature
Specsavers
inHardenberg Bekijk vacature
Revoir Groep
inNederland Bekijk vacature
Henk Prummel Opticien
inWijk bij Duurstede Bekijk vacature
Schmidt Optiek
inAmsterdam Bekijk vacature
duOOptiek
inDen Haag Bekijk vacature
Bekijk alle vacatures
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in